Кращі способи боротьби з гризунами: гуманні і не гуманні

Кращі способи боротьби з гризунами: гуманні і не гуманні

У зоомагазинах можна знайти клітки з милими мишками і щурами. Однак якщо, їх дикі побратими оселилися у вас вдома без запрошення, варто використовувати всі кращі способи боротьби з гризунами: гуманні і негуманні. Бо таке сусідство може призвести не тільки до зіпсованих меблів, але і до серйозних захворювань.

Причини появи гризунів

Щури та миші постійно живуть в містах. Улюбленими місцями є звалища і підвали.

Але гризуни дуже швидко розмножуються, тому їм часто доводиться шукати нове житло.

Головний критерій – наявність їжі і води. В першу чергу миші турбують жителів нижніх поверхів.

Роблять шлях до нової квартири щури за допомогою зубів. Гострі ікла постійно ростуть, тому тварини здатні прогризти навіть стіну.

У старих будинках з дерев’яними перекриттями миші поширюються як пожежа. Також щури вміють пробратися до вашого житла через унітаз – подивіться відео

Кращі методи боротьби з гризунами

Боротися зі щурами потрібно починати з того моменту, як вдома помічені непрохані гості.

Але процес може затягнутися. Навіть служба дератизації не гарантує, що після одного відвідування назавжди позбавить будинок від проблеми з гризунами.

Деякі методи позбавлення від мишей використовували навіть наші бабусі. Але кращі способи боротьби з гризунами придумали відносно недавно.

Наприклад, відлякувач мишей. Але класичні методи використовуються частіше через низьку вартість.

Тварини

Перший спосіб боротьби з гризунами, про який знають навіть діти, – кіт. Тварини – природні вороги мишей.

В середньому одна активна кішка за місяць може винищити понад 50 невеликих шкідників.

Але не завжди домашні улюбленці виконують свої обов’язки. Деякі коти бояться мишей не менш, ніж їх господарі.

Мисливський інстинкт прокидається тільки в голодної тварині, тому краще взяти для боротьби з гризунами вуличного кота, ніж породистого красеня з виставки.

Кот - відмінний помічник для боротьби з мишами
Кот – відмінний помічник для боротьби з мишами

А ось зі щурами краще впораються собаки. Ці гризуни більш агресивні, тому коти можуть серйозно постраждати під час полювання. Для великих і середніх собак щури становлять меншу загрозу.

Також на мишей полюють змії, проте такий спосіб підійде тільки в жаркому кліматі. І тільки для тих господарів, які не бояться випускати м’ясоїдну змію у вільну подорож по дому.

Довідка! Гризуни живуть зграями і швидко розмножуються, тому одного кота може бути недостатньо для “охорони” квартири.

Хімікати

Отрута для щурів та мишей коштує недорого. Але ефект можна буде помітити тільки через кілька тижнів, бо до складу магазинних засобів не входять швидкодійні складові.

Не вважаючи на відносну безпеку для людини, щуряча отрута шкідлива для домашніх тварин. Також слід її залишати в місцях, недоступних для дітей.

Ще одним недоліком хімікатів є те, що миші встигають сховатися в нірку перед смертю. Так що витягти трупик гризуна буде складно. Варто звернути увагу на зоокумарині.

Вони впливають на згортання крові тварин, тому не дивлячись на повільну дію після смерті пацюк хоча б не буде виділяти сморід.

Хімікати - допоможуть позбутися від щурів
Хімікати – допоможуть позбутися від щурів

Хімікати добре борються з мишами. Але щури мають “спадкову пам’ять”. Якщо доросла особина спробувала отруту, вже через кілька поколінь (3-6 місяців) агресивні гризуни їстимуть отруйну суміш без шкоди для власного здоров’я.

Служба дератизації використовує більш потужні засоби для боротьби з паразитами. Але незважаючи на те, що метод дозволяє швидко позбутися від гризунів, він має не дуже тривали ефект. Миші обов’язково повернутися, тому служби часто укладають договори з можливістю повторного виклику.

Огляд найдієвіших хімічних речовин

Всі кращі хімічні засоби проти гризунів мають муміфікуючий ефект.

Муміфікація – висихання трупа або його частин. При якій тіло гризуна не розкладається і не видає смердючого запаху. Наприклад: миша з’їла отруту і втекла до себе в нірку, де вона зустріне свою смерть, а завдяки муміфікуючему ефекту труп гризуна не буде розкладатись й смердіти.

Знищення гризунів-шкідників отрута виконує завдяки діючій речовині бродіфакум в концентрації 0,005%. Крім цього, в гранули ще входять принаджуванні харчові добавки і муміфікатори, які перешкоджають розкладання мертвих гризунів.

Отрута для гризунів Best Forte з муміфікуючим ефектом (туба 250 г)

Отрута для гризунів Best Forte з муміфікуючим ефектом (туба 250 г)
Отрута для гризунів Best Forte з муміфікуючим ефектом (туба 250 г)
  • Тип упаковки – Туба
  • Вага – 250 г
  • Діюча речовина – бродіфакум
  • Вартість – 140 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування отрути для гризунів Best Forte дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/preparati/grizunov/otrava-dlya-gryzunov-best-forte-s-mumifitsiruyushhim-effektom-tuba-250-g

Отрута для гризунів Best з муміфікуючим ефектом (Порційні пакетики 12 шт, 240 гр)

Отрута для гризунів Best з муміфікуючим ефектом (Порційні пакетики 12 шт, 240 гр)
Отрута для гризунів Best з муміфікуючим ефектом (Порційні пакетики 12 шт, 240 гр)
  • Тип упаковки – порційні пакетики
  • Вага – 240 г
  • Діюча речовина – бродіфакум
  • Вартість – 125 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування отрути для гризунів Best (порційні пакетики) дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/preparati/grizunov/otrava-dlya-gryzunov-best-s-mumifitsiruyushhim-effektom

Отрута для гризунів Best з муміфікуючим ефектом (саше 90 г)

Отрута для гризунів Best з муміфікують ефектом (саше 90 г)
Отрута для гризунів Best з муміфікують ефектом (саше 90 г)
  • Тип упаковки – саше
  • Вага – 90 г
  • Діюча речовина – бродіфакум
  • Вартість – 40 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування отрути для гризунів Best (саше) дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/preparati/grizunov/otrava-dlya-gryzunov-best-s-mumifitsiruyushhim-effektom-sashe-90-g

Отрута для гризунів Best з муміфікуючим ефектом (туба 250 г)

Отрута для гризунів Best з муміфікуючим ефектом (туба 250 г)
Отрута для гризунів Best з муміфікуючим ефектом (туба 250 г)
  • Тип упаковки – туба
  • Вага – 250 г
  • Діюча речовина – бродіфакум
  • Вартість – 130 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування отрути для гризунів Best (туба) дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/preparati/grizunov/otrava-dlya-gryzunov-s-mumificiruyuschim-effektom-best-tuba-250-g

Відлякувачі

Відлякувач гризунів – засіб, які було придумано відносно недавно. Апарат видає звук в діапазоні 30-100 кГц.

Людське вухо не сприймає перешкоди, але для мишей він стає серйозною проблемою.

Працює пристрій від електричної мережі або на батарейках. Ефект проявляється вже через тиждень. При цьому апарат повинен бути постійно включений.

 

Відлякувач гризунів Торнадо 100
Відлякувач гризунів Торнадо 100

Такі засоби, як відлякувач гризунів Торнадо 100, час від часу змінюють частоту звуку, тому пацюки не можуть адаптуватися і змушені покинути територію.

Варто зазначити, що домашні миші, хом’яки або морські свинки також будуть мучитися від звуку. Решта тварин не відчувають впливу.

Площа дії ціна Моделі
50-200 м² 200-700 грн Ультразвуковой отпугиватель грызунов Ястреб 200 Мини, Универсальный ультразвуковой отпугиватель LS-968, УЗ отпугиватель насекомых и грызунов А08-LuxУльтразвуковой отпугиватель грызунов Ultra Sonic Pest Chaster АО-201Ультразвуковой отпугиватель грызунов Viano OD-01, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Viano OD-03
700-1500 грн Отпугиватель животных «Ночная защита» WL-30, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо 200Ультразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо 200-12 АвтоУльтразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо-100, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Ястреб 200
>200 м² 680-1500 грн УЗ отпугиватель грызунов и насекомых LS – 927, УЗ отпугиватель грызунов и насекомых LS – 927M DUO, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Victor Mini PRO PestChaser М752Р-Е, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Victor PestChaser M753Е, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Victor PestChaser PRO М792Е, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо 300, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо 400-12К, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо-400, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Ястреб 300, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Ястреб 400, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Ястреб 500, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Ястреб 800,
>1500 грн Ультразвуковой отпугиватель грызунов Victor Ultra PestChaser М793EU, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо 1200, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Торнадо 800, Ультразвуковой отпугиватель грызунов Ястреб 400 PRO

Переваги гуманного методу

Під впливом таких пристроїв, як відлякувач гризунів Яструб 200, шкідники не гинуть, а просто йдуть в пошуках нової дислокації.

Тому власникам квартири або складу не доведеться шукати способи утилізації мертвих тушок.

Ультразвуковий відлякувач мишей Яструб-200
Ультразвуковий відлякувач мишей Яструб-200

Ультразвук не просто дратує гризунів. Вин має і фізіологічні наслідки. Деякі виробники гарантують, що шкідники стануть безплідними.

Це в свою чергу призведе до швидкої загибелі зграї поза стінами будинку або підвалу.

Також рекомендуємо почитати статтю про – Автомобільний відлякувач гризунів – огляд дієвих моделей (що дійсно врятує ваше авто)

Відео: УЗ відлякувач Торнадо 400 від гризунів на площу приміщення до 400 м кв

Пастки

Зараз на ринку є дуже велика кількість пасток, як гуманних, так і негуманних. Перевагою даного виду позбавлення від гризунів є, те що пастку можна використовувати безліч разів.

Давайте розглянемо декілька видів.

Клейові пастки (липучки)

Клей містить в своєму складі харчовий аттрактант, який приваблює щурів та мишей. Перевагою даного способу є велика ефективність і недорогий цінник. Але цей спосіб абсолютно негуманний, якщо ви любите звіряток, цей спосіб не для вас!

Розглянемо найпопулярніші клейові пастки.

Клей RaTrap – від гризунів і комах

За допомогою цього клею можна самостійно виготовляти клейові пастки, наносячі його на картонні підложки. З однієї туби можна зробити 15-20 пасток розміром 200 на 200 мм. Клей довго зберігає свої властивості.

Клей Ratrap - для боротьби с гризунами і комахами
Клей Ratrap – для боротьби с гризунами і комахами
  • Вага:  135 г
  • Вартість: 130 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування клейової пастки від гризунів Catch Expert дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/nasekomih/klej-ratrap-s-primankoj

Клейові пастки від щурів і мишей

Клейова пастка від гризунів без отрути і запаху (small & big)
Клейова пастка від гризунів без отрути і запаху (small & big)
  • Розмір розгорнутої пастки: 170 х 250 х 5 мм та 210 х 310 х 5 мм
  • Вартість: 35 грн – маленька; 50 грн – велика.

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування клейової пастки від щурів і мишей дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/klejova-pastka-vid-grizuniv-bez-otruti-i-zapahu

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування клейової пастки від щурів і мишей Catch Expert дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/catch-expert

Гуманні мишоловки

Найголовнішою перевагою даного способу є гуманність. Це означає, що гризун потрапляючи в пастку не помирає, він буде перебувати в закритому місці з якого ви зможете його випустити на волю, подалі від вашого будинку, де знаходження шкідників зовсім не потрібно. Розглянемо декілька найпопулярніших видів.

Гуманна мишоловка (живоловка)

Гуманна мишоловка (живоловка)
Гуманна мишоловка (живоловка)
  • Матеріал – пластик
  • Вартість – 50 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування гуманної мишоловки (живоловки) дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/gumannaya-myshelovka-zhivolovka

Гуманна мишоловка SuperCat Catch Alive з натуральною приманкою

Гуманна мишоловка SuperCat Catch Alive з натуральною приманкою
Гуманна мишоловка SuperCat Catch Alive з натуральною приманкою
  • Матеріал – пластик
  • Вартість – 350 грн

Більш детально про цю живоловку за посилання – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/gumannaya-myshelovka-supercat-catch-alive

Пастки-клітки

Також на ринку зустрічаються пастки-клітки. Принцип їх роботи максимально схожий на принцип гуманних мишоловок, гризун потрапляючи в неї не вмирає, а просто знаходиться в закритому просторі і залишається неушкодженим.

Мишеловка-клітка (живоловка) Swisinno (150*60*70 мм)

Гуманний засіб для вилову мишей та інших дрібних гризунів. Металева клітка-живоловка невеликих розмірів 150*60*70 мм.

  • Матеріал – метал і дерево
  • Вартість – 280 грн

Посилання на цю пастку-живоловку – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/myshelovka-kletka-metallicheskaya-zhivolovka-swissinno-150-60-70-mm

Крисоловки-клітки (2 штуки)

Крисоловки-клітки (2 штуки)
Крисоловки-клітки (2 штуки)
  • Матеріал – метал і дерево
  • Вартість – 680 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Крисоловки-клітки (2 штуки) дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/krysolovki-kletki-zhivolovyashhie-2-shtuki

Крисоловка-клітка металева

Металева клітка-живоловка від гризунів, ласок, тхорів тощо. Для відлову різноманітних гризунів: миші, пацюки, ласки і т.д. Досить міцний корпус, якісна покраска та безотказний механізм. Випускається в двух розмірах – дивіться відео

Крысоловка-клетка металлическая
Крысоловка-клетка металлическая

  • Матеріал – метал
  • Вартість – 380 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Крисоловки-клітки металева дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/krysolovka-kletka-metallicheskaya

Класичні мишоловки

Ну і куди без класики. На ринку також присутні звичайні мишоловки із пластику, дерева або металу. Принцип роботи незмінний: потрібно покласти приманку (якщо прилад йде без вбудованою хімічною приманкою), привести пристрій у робочий стан і поставити в місце де імовірно можуть бігати гризуни. Також варто врахувати, якщо пристрій називається “Криселовка”, то і мишей вона ловить також, як і щурів.

Крисоловка дерев’яна Wood Rat Trap від SWISSINNO

Крисоловка дерев'яна Wood Rat Trap від SWISSINNO
Крисоловка дерев’яна Wood Rat Trap від SWISSINNO
  • Габарити – 8x21x3 см
  • Матеріал – дерево
  • Вбудована приманка – відсутня
  • Вартість – 160 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Крисоловка дерев’яна Wood Rat Trap від SWISSINNO – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/krysolovka-derevyannaya-wood-rat-trap

Крисоловки металеві (2 шт)

Крисоловки металеві (2 шт)
Крисоловки металеві (2 шт)
  • Габарити – 8х16 см
  • Матеріал – метал
  • Вбудована приманка – відсутня
  • Вартість – 70 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Крисоловки металеві (2 шт) – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/krysolovki-metallicheskie-2-sht

Мишоловки нового покоління

У наш час все вдосконалюється. На заміну класичних мишоловок, прийшли сучасні.

Крисоловка SuperCat, з натуральною приманкою

Крысоловка капкан с приманкой Supercat
Крысоловка капкан с приманкой Supercat
  • Габарити – 20x10x15 см
  • Матеріал – пластик
  • Вбудована приманка – присутня
  • Вартість – 350 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Крисоловки SuperCat, з натуральною приманкою дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/krysolovka-supercat-s-naturalnoj-primankoj

Відеообзор крисоловки Суперкет

Крисоловка Tuff cat

Крисоловка Tuff cat
Крисоловка Tuff cat
  • Габарити – 7х13 см
  • Матеріал – пластик
  • Вбудована приманка – відсутня
  • Вартість – 45 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Крисоловки Tuff cat дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/krysolovka-tuff-cat

Мишоловка «Не вижу, не трогаю» від SWISSINNO з приманкою

Мышеловка Supercat Swissino не вижу не трогаю
Мышеловка Supercat Swissino не вижу не трогаю
  • Габарити – 15x5x5 см
  • Матеріал – пластик
  • Вбудована приманка – відсутня
  • Вартість – 370 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Мишоловки «Не вижу, не трогаю» від SWISSINNO дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/myshelovka-ne-vizhu-ne-trogayu

Мишоловка- «гільйотина» Victor Clean-Kill Mouse Trap M162S

Мишеловка- «гільйотина» Victor Clean-Kill Mouse Trap M162S
Мишеловка- «гільйотина» Victor Clean-Kill Mouse Trap M162S
  • Габарити – 10×3 см
  • Матеріал – пластик
  • Вбудована приманка – відсутня
  • Вартість – 370 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Мишоловки «гільйотина» Victor Clean-Kill Mouse Trap M162S дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/victor-clean-kill-mouse-trap-m162s

Мишоловка-капкан Victor Quick-Kill Mouse Trap M140S

Мишоловка-капкан Victor Quick-Kill Mouse Trap M140S
Мишоловка-капкан Victor Quick-Kill Mouse Trap M140S
  • Габарити – 10×3 см
  • Матеріал – пластик
  • Вбудована приманка – відсутня
  • Вартість – 350 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування Мишоловки «гільйотина» Victor Quick-Kill Mouse Trap M140S дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/victor-quick-kill-mouse-trap-m140s

Приманочна станція для мишей

Приманочная станция для мышей
Приманочная станция для мышей
  • Габарити – 39х95х128 см
  • Матеріал – пластик
  • Вбудована приманка – відсутня
  • Вартість – 80 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування приманочної станції для мишей дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/primanochnaya-stantsiya-dlya-myshej

Електронні крисоловки

Якщо ви любитель надійності, то цей вид пасток для вас. Робота пристроїв заснована на знищенні гризунів за допомогою високовольтного розряду. Коли гризун приходить в пастку, щоб з’їсти приманку, вона потрапляє в «електричну пастку», де її чекає удар струмом, від якого вона загине.

Знищувач гризунів Ястреб ПП

Знищувач гризунів Ястреб ПП
Знищувач гризунів Ястреб ПП
  • Джерело живлення – 220 В або від батарейок
  • Габарити – 20×10×5 см
  • Вартість – 1449 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування знищувача гризунів Ястреб ПП дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/unichtozhitel-gryzunov-yastreb-pp

Електрична мишоловка на батарейках Victor Electronic Mouse Trap M250S

Електрична мишоловка на батарейках Victor Electronic Mouse Trap M250S
Електрична мишоловка на батарейках Victor Electronic Mouse Trap M250S
  • Джерело живлення –  від батарейок
  • Габарити – 15×5 см
  • Вартість – 1320 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування електричної мишоловки на батарейках Victor Electronic Mouse Trap M250S дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/victor-electronic-rat-trap-m241

Електронна крисоловка Victor Electronic Rat Trap M241

Електронна крисоловка Victor Electronic Rat Trap M241
Електронна крисоловка Victor Electronic Rat Trap M241
  • Джерело живлення –  від батарейок
  • Габарити – 8.5x4x4.7 см
  • Вартість – 2400 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування електричної мишоловки на батарейках Victor Electronic Mouse Trap M250S дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/victor-electronic-rat-trap-m241

Електронна мишоловка (крисоловка) Florada

 

 

Електронна мишоловка (крисоловка) Florada
Електронна мишоловка (крисоловка) Florada
Электро мышеловка индикаторы работы
Индикаторы режимов работы электро мышеловки (крсоловки)
  • Джерело живлення – 220 В або 4 батарейки R20
  • Габарити – 12х13х27 см
  • Вартість – 1,390 грн

Замовити або ознайомитись з інструкцією застосування електронної мишоловки (крисоловки) Florada дивіться за посиланням – https://otpugivately.com.ua/shop/lovushki/dlya-grizunov/elektronnaya-krisolovka-florada

Відео – результат роботи електро-пастки гризунів

Розпакування і короткий огляд електромишеловки

Висновок

Існують і народні методи для знищення гризунів. Наприклад, розсипана зола викликає роздратування лапок і стравоходу.

Якщо ж гризуни атакують плодові дерева, то можна обв’язати їх колючим ялівцем.

Дехто використовує сушену малину або кладе до щурячих нір вовняні речі. Але не завжди такі дії призводять до потрібного результату.

Оптимальним способом боротьби зі шкідниками стане ультразвуковий відлякувач гризунів.

Одного пристрою вистачить, щоб захистити територію в 100 квадратів и більше. Його без побоювання можна залишити на дачі або на складі.

Отримати консультацію про відлякувачі можно за телефоном +38-(063)-941-83-00 (також можно по цьому номеру написати у вайбер і телеграм) або написати у директ инстаграму https://www.instagram.com/otpugivately_com.ua/

5 комментариев в “Кращі способи боротьби з гризунами: гуманні і не гуманні

  1. Кстати, существуют в природе также гуманные мышеловки, то есть зверька не убивает, а просто захлопывается дверца и мышь в попалась в коробок! Потом ее можно выпустить на волю подальше от жилища!!!! Так что на самом деле гуманных методов хватает!! Отпугиватели никогда не применял, поэтому не могу ничего сказать!!!

  2. Спасибо Дмитрий за прекрасный отпугиватель уз-003, действительно хорошо себя показал в борьбе с мышами, спас свой старенький мерседес, мыши хотели его полностью съесть…погрызли знатно. для гараж или небольшого помещения идеальное решение, за небольшие деньги, качество на уровне, тем более поддержать родного производителя, харьковского

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *